ΚΟΡΕΑ ΚΑΡΑΤΕ - TAE KWON DO

 
  Αποτελείται από karate - box - ju jutsu - kung fu  
     
  Είμαστε μια ασιατική παραδοσιακή σχολή πολεμικών τεχνών που τηρούμε πάντα αυτούς τους πειθαρχικούς όρους που ζήσαμε 30 χρόνια στο εξωτερικό. Μπαίνετε στη σχολή μας απογοητευμένοι και βγαίνετε εμψυχωμένοι. Εάν βέβαια έχετε τον χρόνο και την υπομονή. (όποιος θέλει να μάθει tae kwon do πάει στο TAE KWON DO).

Ο προπονητής - εκπαιδευτής Ντζαχρήστας Γεώργιος με πολύχρονη πείρα αθλητής και προπονητής στο εξωτερικό, διαθέτει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα από την Γ. Γ. Αθλητισμού.
 
     
 
 
 
     
 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το παραδοσιακό, πειθαρχημένο, αυστηρό πρόγραμμα εξέτασης αρχαρίων πρώτης χρονιάς.

Η σχολή μας διδάσκει και τα παρακάτω (δεν εμφανίζονται στο βίντεο):
ΚΑΤΑ-ΦΟΡΜΕΣ
ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ
ΑΥΤΟΑΜΥΝΕΣ

Σας δείχνουμε σε βίντεο τι ακριβώς μαθαίνουν οι μικροί/ες αρχάριοι μαθητές την πρώτη χρονιά
και τι θα δουν οι γονείς στο τέλος της χρονιάς στις εξετάσεις.

Έχετε το ελεύθερο να βιντεοσκοπήσετε το πρόγραμμα των εξετάσεων.



Στο βίντεο βλέπετε κατά σειρά:

1. ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ

2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ
Εδώ μαθαίνουν οι αθλητές/τριες την ταχυδύναμη και την ευστοχία, έτσι πλάθεται το σώμα τους στο αγωνιστικό στύλ.

3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Σας δείχνουμε τον τρόπο εμψύχωσης των αρχαρίων αθλητών για την απόκτηση ταχυδύναμης ανταπόκρισης, πάντα με ασφάλεια και χωρίς να τραυματίζονται.

4. ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ
Σας εγγυώμαστε ότι από τον 1ο χρόνο θα δείτε το παιδί σας να σπάει ξύλο 20χιλ.

5. ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

Είναι ατομικό άθλημα που μπορείς να κάνεις και εκτός γυμναστηρίου.


Σε αυτό το βίντεο παρακολουθείτε αποκλειστικά τον δικό μας προπονητή, έτσι ώστε να έχετε εικόνα του ποιός είναι.

H Σχολή μας διαθέτει πολλά ακόμη καλύτερα βίντεο από Προπονήσεις - Εξετάσεις - Αγώνες αλλά επειδή δυστυχώς δεν φαίνεται ο προπονητής δεν τα προβάλουμε γιατί μπορεί να υπάρχει δυσπιστία στο αν είναι δικά μας.


 
 


 
  Εκπαιδεύουμε τους αθλητές-τριες σε έναν ιδανικά εξοπλισμένο χώρο, σε αντικραδασμικό πάτωμα για tae kwon do προδιαγραφές και όχι τατάμι (αυτά είναι προσωρινά και εύκολα στην μεταφορά για τους έκτακτους σταδιακούς αγώνες που διοργανώνονται). Διαθέτουμε εξοπλισμό για tae kwon do όπως σάκους, ασπίδες, στόχους τα οποία χρησιμοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της προπονήσεως για να φέρουμε τους αρχάριους γρήγορα σε ένα επίπεδο αγωνιστικό (ταχείες - δυνατές - ακριβείς κινήσεις)...

...ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΑΣΚΟΠΕΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ - ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΝΑΡΘΡΩΝ ΚΡΑΥΓΩΝ

Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται να δείχνουμε με αυτό τον τρόπο στο γονέα ότι το παιδί τους πάει καλά. Λόγω της ευρείας και συνεχούς χρήσης του εξοπλισμού αναλαμβάνουμε παιδιά μόνο άνω των 6 ετών.
 
     
 
 
 
     
  Η σχολή μας προσφέρει για μικρούς και μεγάλους προστατευτικούς θώρακες για προπόνηση και αγωνιστικό στυλ. Για προστατευτικούς λόγους φορούν κάσκες, ειδικά γάντια, μπουτάκια κ.α προς αποφυγή τραυματισμών για να φτάσουν γρηγορότερα στον στόχο. Η επαφή με τον συναθλητή - αντίπαλο είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου και όχι με άσκοπες λανθασμένες τεχνικές χωρίς επαφή, συνοδεία κραυγών, να ανέβουμε αγωνιστικό επίπεδο! Για να φτάσουμε εκεί κάνουμε συστηματικές και αυστηρές προπονήσεις - ασκήσεις. Η πείρα μας θα φανεί στα αποτελέσματά σας.  
     
 
 
 
     
  Προσπαθούμε στον αρχάριο αθλητή να του προσφέρουμε αρχικώς τα κυριότερα που είναι τα ανοίγματα, για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πόδια όπως τα χέρια (στο tae kwon do το 80% περίπου είναι πόδια), την ισορροπία και τα εναέρια λακτίσματα όσο πιο ψηλά γίνεται. Και αν αυτό γίνεται, είναι ο καλύτερος. (ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ - ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ, σαν αρχάριος να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να πάρει κάποια φόρα για να εκτελέσει με άνεση την τεχνική του, ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ). Μετά, μαθαίνουμε στον αθλητή πως να προστατεύεται από τους τραυματισμούς στον αγώνα και κατόπιν περνάμε στην αγωνιστική φιλοσοφία (εμψύχωση, στρατηγική). Μόνο όμως εάν επιθυμούν ο αθλητής (και οι γονείς) να “κατέβει” στον αγώνα.  
     
 
 
 
     
  ‘Ενας αθλητής για να βελτιστοποιήσει τις ικανότητές του (έστω και για άμυνα μόνο) πρέπει να έχει γερά πόδια. Και πως θα κάνει γερά πόδια εάν στην προπόνηση δίνονται κλωτσιές και γροθιές στον αέρα. Η προπόνηση γίνεται με δυναμικές ασκήσεις, πάντοτε δυο-δυο για να αποκτήσει ο αθλητής την απαιτούμενη αντοχή που χρειάζεται η εξάσκηση πάνω στους σάκους, τις ασπίδες, τους θώρακες, στόχους. Εκτός, αν νομίζει ο υποψήφιος αθλητής ότι γράφτηκε σε σχολή δήθεν πολεμικών τεχνών με άσκοπες λανθασμένες τεχνικές στον αέρα και δυνατές κραυγές για να φτάσει στο στόχο του. ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. Λοιπόν, εμείς στη σχολή είμαστε κατατοπισμένοι και παρέχουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φτάσει στον στόχο του ο αθλητής με γερά πόδια, γερά δυναμικά λακτίσματα και γροθιές.  
     
 
 
     
  Είναι πολύ σημαντικό ο γονιός να αφιερώσει κάποιο χρόνο πρωτού γράψει το παιδί του, να επισκεφθεί διάφορες σχολές και ξανά πολλές φορές τις ίδιες για να έχει μια εικόνα και κάποιες σχετικές γνώσεις από τις πολεμικές τέχνες για να ΜΠΟΡΕΙ να αντιληφθεί ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ. Και επίσης, την προσπάθεια που καταβάλλει ο εκπαιδευτής προκειμένου να εμψυχώσει, να σκληραγωγήσει και να μάθει κάποια πολεμική τέχνη στον αθλητή έστω και για άμυνα. Κάθε άθλημα είναι διαφορετικό και ο τρόπος του εκπαιδευτή διαφέρει από τον έναν στον άλλον. Εμείς εδώ δεν κάνουμε θέατρο κραυγών και κακών τεχνικών. Είμαστε αυστηροί και απαιτούμε πειθαρχεία, υπακοή στούς κανόνες. Και αυτά αποδίδουν.  
     
 
 
     
  Η σχολή μας ανοίγει κάθε Σεπτέμβριο μαζί με τα σχολεία. Καλωσορίζουμε τους παλαιούς αθλητές με δωρεάν την προπόνηση του Σεπτεμβρίου. Οι αρχάριοι ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Όσοι-ες γραφτούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τους παρέχεται δωρεάν η αθλητική φόρμα για το ξεκίνημα. Για δε τους παλαιούς ξεκινάμε αρχές Οκτώβρη με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η προπόνηση πρέπει να είναι αυστηρή και συνεχής, ειδικότερα για εκείνους οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα τα οποία ξεκινούν τέλος Ιανουαρίου και για σχεδόν όλες τις Κυριακές της άνοιξης. Εάν κάποιος αθλητής θέλει να ανέβει πρέπει να τα λαμβάνει μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα για την βελτίωση στην φιλοσοφία - στρατηγική - ψυχολογική εμψύχωση στο αγωνιστικό επίπεδο. Με 2 - 3 φορές το χρόνο δεν πετυχαίνει ιδιαίτερα πράγματα.  
     
 
 
     
  Στα αρχάρια γκρουπ τον πρώτο χρόνο η προπόνηση είναι μία ώρα αλλά μετά τα Χριστούγεννα ενδέχεται να αλλάξει το ωράριο. Για τους προχωρημένους η προπόνηση διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα. Η προπόνηση γίνεται ασταμάτητα χωρίς άσκοπες συζητήσεις και διακοπές ενδιάμεσα διότι εκτροχιάζεται ο αθλητής αντί να επωφελείται. Με το ξεκίνημα μπαίνουμε δυναμικά στο αθλητικό πνεύμα. Ο καλός προπονητής και στις αλλαγές τεχνικών έχει τον τρόπο του να επιβάλλει την αδιάλειπτη και επωφελή εκπαίδευση - εκγύμναση - προπόνηση.
Η αυστηρή προπόνηση δεν είναι καθημερινή διότι οι αθλητές πρέπει να έχουν μία ημέρα ξεκούρασης ανάμεσα στις προπονήσεις. Για εκείνους που επιθυμούν να κατέβουν στους αγώνες τους προπονούμε σταδιακά και Κυριακές πρωϊνά.
Όσοι, δε, παίρνουν καλά αποτελέσματα στους αγώνες θα προμηθεύονται δωρεάν τη ζώνη χωρίς εξετάσεις. Εκείνοι που διαθέτουν μαύρη ζώνη και προπονήθηκαν χρόνια σε μας, λαμβάνοντας καλά αποτελέσματα σε αγώνες θα έχουν δωρεάν προπόνηση για έναν ολόκληρο χρόνο. Και αυτό μπορεί να συνεχιστεί τόσα χρόνια όσα φέρνει καλά αποτελέσματα ο αθλητής.
 
     
   
     
  Εγγραφές γίνονται ΜΟΝΟΝ από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου. Όσοι ΜΙΚΡΟΙ αθλητές/αθλήτριες άνω των 6 ετών εγγραφούν έως 30 Σεπτεμβρίου τους παρέχεται αθλητική φόρμα δωρεάν. ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ που θα είναι δοκιμαστική κυρίως για τη σχολή. Στα τέλη Οκτωβρίου αφού δοθεί το ΟΚ και από τις δύο πλευρές θα συνεχίσει και θα προκαταβάλλει την πρώτη συνδρομή του Νοεμβρίου με χαρτί ιατρού. Δεκτές και φωτοτυπίες. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τους αθλητικούς και πειθαρχημένους όρους της σχολής. Και να μην προσπαθούμε να επιδιώξουμε καλές σχέσεις με τον καθηγητή προς όφελος των παιδιών, γιατί μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα και να το εκμεταλλευτούν οι μικροί μαθητές - αθλητές.
Ο εκπαιδευτής ύστερα από τόσα χρόνια πείρα υποχρεούται να ενδιαφέρεται για όλους τους μαθητές. Είναι κοινό ώφελος. Για να “μονιάσει” τα πειθαρχημένα και τα απείθαρχα, να τα κάνει ένα σώμα θα πρέπει ενεργήσει αυτοβούλως και αμερόληπτα.
 
     
 

Από τέλος Σεπτεμβρίου οργανώνουμε ειδικά σχεδιασμένο τμήμα για ηλικίες 3 1/2 - 5 ετών.
Εγγραφές όλο το χρόνο.

 
 
 
     
 
     
  Μπορεί να είναι ο χώρος μεγάλος και διαμορφωμένος ιδανικά για tae kwon do, εάν όμως ο εκπαιδευτής δεν έχει γνώσεις και μεταδοτικότητα
είναι άσκοπο. Και εάν ο καλός εκπαιδευτής δεν έχει τον κατάλληλο χώρο για tae kwon do πάλι είναι άσκοπο. Ψάξτε να βρείτε και τα δυο.
 
     
 
     
     
  ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ  
     
  Το άθλημα αυτό απαιτεί μεγάλη πειθαρχεία, έτσι φτάνουμε στον στόχο μας.
1. Πειθαρχεία δεν εννοούμε οι αθλητές μέσα ή έξω από τον αθλητικό χώρο να κάνουν ασιατικές υποκλίσεις στους εκπαιδευτές,
μόνον στην αρχή και στο τέλος της προπόνησης.
2. Ο αθλητής να είναι στην ώρα του.
3. Ο αθλητής μπαίνοντας στον αθλητικό χώρο σταματά να φλυαρεί.
4. Ο αθλητής ασχολείται μόνο με τον εαυτό του, δεν σχολιάζει, δεν αγγίζει, δεν προκαλεί.
5. Αφοσίωση και καλή διάθεση προαπαιτούνται. Αλλαγή νοοτροπίας (όχι play station πριν την προπόνηση κλπ.)
6. Όλα τα είδη της άθλησης να περιέχονται στο σακίδιο του αθλητή (και όχι να έρχονται ελλειπείς).
7. Η καθαριότητα του αθλητή απέναντι στον εαυτό του και τον χώρο επιβάλλονται.
8. Προσποίηση αδιαθεσίας πριν φύγει από το σπίτι αλλά και στην προπόνηση, βλάπτει την εξέλιξη του εκπαιδευομένου.
9. Ο αθλητής δε δυσανασχετεί με τις παρατηρήσεις του εκπαιδευτή.
10. Στον αθλητικό χώρο μπαίνουμε πάντα με το dobok.
11. Η συμμετοχή των γονιών στα μικρά παιδιά θεωρείται αυτονόητα επωφελής.

Αυτά είναι τα ενημερωτικά φεΐγ βολάν που δίνουμε για να δώσουμε την ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο να μας μάθει προτού μας επισκεφθεί.
 
     
   
 
 
 
 
  ΟΙ ΤΙΜΕΣ παραμένουν σταθερές από το 2002 (αλλαγή νομίσματος ). ΤΗΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ BUSINESS ΤΙΜΕΣ.  
  Δευτ. - Τετ. - Παρ. Δεν δίνονται πληροφορίες. Στη σχολή γίνονται μαθήματα χορού.
www.dancecenter-asa.gr

Πατήστε στο παραπάνω link για να δείτε σχετκό βίντεο παρουσίασης.

 
 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6945-304737

 
 
Βάση νόμου απαγορέυεται αυστηρώς η αντιγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη.